EVENEMENTENKALENDER 2013

 

Virtuele Parade
Dagelijks
Iedere dag kan je deelnemen aan (of kijken naar) virtuele parades van clubauto's. Alle leden kunnen hun auto presenteren op onze website. Neem (weer) eens een kijkje via de knop "Parade" bovenaan deze pagina. Ontbreekt jouw clubauto nog in deze parade, dan zie je daar ook hoe je mee kunt doen.
BELANGRIJK
Nieuwsbrieven en aankondiging clubevenementen
alleen per email en via de website en het forum

Kijk voor meer bijzonderheden over deze email Nieuwsbrieven verderop op deze pagina, onder het overzicht van onze evenementen.

EVENEMENTEN 2013

Hierbij een voorlopig overzicht, wijzigingen en uitbreidingen zijn mogelijk.
Verdere details volgen op de website en via nieuwsbrieven per email.

Zaterdag/Zondag 9/10 maart 2013
de 26e Oldtimerbeurs in Reims (F)
Wil je samen met clubgenoten een bezoek brengen aan deze mooie beurs, met veel aandacht voor franse klassiekers? En wellicht (een deel van) de route samen rijden?

Maandag 1 april 2013, 2e Paasdag
Simca & Matra tijdens Paasraces op het Circuit van Zandvoort

Als clublid heb je tijdens de traditionele Paasraces op het Circuit van Zandvoort de gelegenheid om je prachtige Simca/Matra/Talbot te showen op de oprijlaan van het circuit. En dat niet alleen, je wordt ook uitgenodigd om zelf mee te rijden in een Parade Lap over het circuit. Daarnaast hebben de deelnemers de hele dag gratis toegang bij de talrijke races en demonstraties.

Zondag 19 mei 2013 (1e Pinksterdag), van 12:00 - 18:00 uur
Vrij Rijden Dag voor Klassiekers, Circuit van Zandvoort

Een mooie gelegenheid om elkaar in autosportieve sfeer te ontmoeten. En wellicht samen over het circuit te rijden. Zie het artikel 'Met clubauto's op het circuit rijden' wat verder op deze pagina.

Zondag 16 juni 2013 (NIEUWE DATUM)
Maas & Peel Route

Samen met de Alpine Renault Club Nederland kunnen we deze dag het zuiden van Limburg een frans tintje geven met een verzameling mooie franse sportieve klassiekers. We rijden een mooie route door het heuvelig golvende landschap.

Zaterdag 22 juni 2013
Toerrit met bezoek aan The Gallery (Brummen)
Een meeting op zaterdag, dat komt niet voor iedereen goed uit. (Maar dat is op zondag voor anderen weer zo, dus we wisselen het een beetje af.) Deze keer hebben we een dubbel programma:
We rijden een toertocht door de mooie omgeving van Brummen en brengen daarbij een uitgebreid bezoek aan The Gallery, waar een grote hoeveelheid klassiekers en youngtimers staan te pronken in een sfeervolle omgeving.
Er is daar ook een speelgoedmuseum (Toy Gallery), apart te bezoeken voor € 6 pp, 4 -12 jaar en 65+ € 4pp, -4 gratis, groep vanaf 15 personen € 3 pp

Zondag 11 augustus 2013
Nationaal Oldtimer Festival, Zandvoort

Evenals voorgaande jaren is er op het Circuit van Zandvoort voor liefhebbers van (met name sportieve) klassiekers en historische races veel te genieten tijdens dit festival. Ook onze club heeft weer een eigen plek in de paddock.

Zondag 29 september 2013
Midland Classic Show & Toertocht, Almere

Almere en omgeving staan deze dag in het teken van klassiekers en youngtimers.
Met een aangekleed programma in het centrum en een toertocht door de omgeving staan en rijden wij met onze Simca's, Matra's en Talbot's tussen een grote verscheidenheid aan merken en modellen. Er is voor iedereen veel te zien en te doen.

Zaterdag 05 oktober 2013, van 12:00 - 17:00 uur
Vrij Rijden Dag, Circuit van Assen

Een mooie gelegenheid om elkaar in autosportieve sfeer te ontmoeten. Deze keer niet op het Circuit van Zandvoort, maar van Assen. Niet alleen een andere plaats, maar ook een andere baan.
Zie het artikel 'Met clubauto's op het circuit rijden' wat verder op deze pagina.

Terugblik op voorbije evenementen

Van voorbije evenementen vind je reportages op onze "TERUGBLIK" pagina's, onderverdeeld in aparte pagina's per jaar. Het is te veel om op te noemen, neem eens een kijkje op de betreffende pagina's.

Met clubauto's op het circuit rijden


Rijden op een circuit blijft natuurlijk leuk. We hebben het nu niet over echt racen, al is dat ook erg leuk, maar over "Vrij Rijden". Eens per jaar is dat al jaren (beperkt) mogelijk tijdens het Nationaal Oldtimer Festival op het Circuit van Zandvoort, zo ook dit jaar. Als vanouds zijn wij daarbij. Maar er zijn nu mogelijkheden bij gekomen.

De Rensport School Zandvoort organiseert niet alleen al heel lang racecursussen, maar heeft ook Vrij Rijden Dagen. Het nieuwe daarbij is, dat daarbij dit jaar voor het eerst een aparte klassiekerklasse in het leven is geroepen. Tijdens die sessies rijden dus alleen klassiekerliefhebbers met hun klassiekers op de baan, waarbij naast snel en sportief vooral ook voorzichtig gereden zal worden. Iedereen wil immers zijn klassieker heel houden.

Deze Vrij Rijden dagen worden afwisselend gehouden op de circuits van Zandvoort, Assen en Zolder (B). Er staan voor 2013 voorlopig 16 dagen gepland (wijzigingen voorbehouden):
Zandvoort:
Zo. 24 februari 13:00 - 17:00; Zo. 31 maart (1e Paasdag) 12:00 - 18:00
Di. 30 april (Koninginnedag) 09:00 - 17:00; Zo. 19 mei (1e Pinksterdag) 12:00 - 18:00
Vr. 28 juni 09:00 - 17:00: Vr. 09 augustus 09:00 - 17:00
Do. 10 oktober 09:00 - 17:00; Za. 02 november 13:00 - 17:00; Zo. 15 december 12:00 - 16:00
Assen:
Vr. 01 maart 13:00 - 17:00 Assen; Do. 09 mei (Hemelvaart) 12:00 - 17:00
Do. 29 augustus 01:00 - 17:00; Za. 05 oktober 12:00 - 17:00
Zo. 01 december 12:00 - 16:00
Zolder (B):
Wo. 17 juli 13:00 - 18:00; Vr. 13 september 09:00 - 18:00

Mensen die vaak willen rijden, hebben dus gelegenheid genoeg. Het lijkt ons echter leuker om, rekening houdend met onze clubevenementen, uit deze reeks een paar data te kiezen. Op die data kunnen clubleden elkaar dan ontmoeten, samen rijden, of naar elkaars verrichtingen kijken. Die uitgekozen data zie je vermeld staan in onze evenementenkalender hierboven. Vaker kan natuurlijk, maar er zijn veel doordeweekse dagen bij.

Wie mee wil rijden in deze exclusieve klassieke klasse, wordt slechts toegelaten na goedkeuring vooraf door de Vrij Rijden organisatie. Het werkt als volgt: stuur 1 foto van jouw klassieker via de mail naar info@vrijrijden.nl en omschrijf het merk, type en bouwjaar van de auto. Vermeld bij je naam en adres ook dat je lid bent van de Simca & Matra Sports Club. Via de organisatie krijg je vervolgens te horen of je met die auto in deze klasse mag gaan deelnemen, wat voor onze clubauto's geen probleem zou mogen zijn. Bij een positief besluit krijg je een Vrij Rijden "Klassieke Klasse" deelnemerspas, de VR Clubpas, waarmee je op vertoon aan de inschrijftafel je sessiekaart(en) kunt aanschaffen. De rijsessies duren 20 minuten en kosten 30 euro, een bedrag dat nodig is vanwege de hoge huurkosten van het circuit.

Aanvragen van deze VR Clubpas is zonder kosten en verplicht je tot niets. Je toont de organisatie je interesse (waarmee ze ook kunnen inschatten hoeveel rijsessies voor klassiekers er ingepland kunnen worden, reageer daarom zo snel mogelijk) en je hebt de mogelijkheid tot deelname. Op deze manier hebben we er als club een paar mooie en leuke dagen bij om elkaar te kunnen ontmoeten en samen een stukje lekker te sturen.

BELANGRIJK
Nieuwsbrieven en aankondiging clubevenementen
alleen per email en via de website en het forum


Nieuwsbrieven per email
Om op de steeds hoger wordende kosten te besparen, sturen we de Nieuwsbrieven niet meer per post, maar per e-mail. Wil je deze Nieuwsbrieven met uitnodigingen en gegevens van ieder clubevenement voortaan ook per e-mail ontvangen? In deze persoonlijke Nieuwsbrieven kunnen we meer informatie geven dan op de openbare website mogelijk is. En het geeft bovendien de mogelijkheid om eventuele aanvullingen, wijzigingen en/of laatste berichten nog aan je door te geven.

Aanmelden voor Nieuwsbrieven per email
Stuur even een mailtje naar: klik hier om je op te geven voor de Nieuwsbrieven per email
met als berichttitel 'Nieuwsbrief per email'. Vermeld daarin je naam (voor- en achternaam) en het email adres waarnaar het verzonden moet worden en je krijgt deze mailing voortaan in je mailbox.

(Nog) Geen clublid, maar toch Nieuwsbrieven per email?
Ook als je (nog) geen clublid bent kan je onze Nieuwsbrieven per email gratis toegestuurd krijgen.
Heb je een Simca of Matra, dan kan je daarmee ook als 'nog-niet-clublid' ter kennismaking aan onze evenementen deelnemen. Maar omdat je (nog) geen lidmaatschap betaalt, worden de evenementkosten per deelname verrekend.
Klik hier om je als nog-niet-lid op te geven voor de Nieuwsbrieven per email.
Geef dit bericht de titel 'PROMO Nieuwsbrief per email'. Vermeld daarin je naam (voor- en achternaam) en het email adres waarnaar het verzonden moet worden en je krijgt deze mailing voortaan in je mailbox.

Privacy
Het spreekt vanzelf, dat we je email adres niet verder bekend zullen maken en het uitsluitend zullen gebruiken voor activiteiten van de club.

Problemen met het ontvangen van de Nieuwsbrief per email?
Heb je je wel aangemeld, maar ontvang je de Nieuwsbrief niet in je email-box?
Dat kan verschillende redenen hebben:
1) Een foutief emailadres
Zorg dat je huidige emailadres bij de club bekend is, geef het door via het bovenvermelde adres.
2) Je mailbox was vol
Dat kan een keer gebeuren, b.v. in een vakantieperiode of na ontvangst van grote bestanden.
3) Weggefilterd als spam, ongewenste mail
Kijk ook eens in de map "Ongewenste berichten" (of iets vergelijkbaars). Maar let op, kijk daar regelmatig, want deze map wordt vaak automatisch periodiek geleegd.
Geef in je email programma aan dat je berichten afkomstig van:
- evenementen@simcamatrasportsclub.nl
- simcamatrasportsclub.nl
- Simca & Matra Sports Club
altijd wilt ontvangen.
Door de veelheid aan verschillende email programma's (en versies daarvan) is het voor ons helaas niet mogelijk om de procedure hiervan duidelijk aan te geven.
Hou je na het doorlopen van deze stappen toch problemen met het ontvangen van onze berichten, stuur ons dan een mailtje. We kunnen dan op zoek gaan naar een oplossing.

Wijzigingen of afmelden
Ontvang je de Nieuwsbrief al per email, maar wil je hem voortaan (ook) via een ander email adres toegestuurd krijgen, of wil je op een bepaald moment de toezending beëindigen, dan kan je dat melden via bovenstaande email-link.

Data voor evenementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Let daarom op aankondigingen in nieuwsbrieven, en op berichten op onze website of in ons forum.

 

 

Overige evenementen
Onderstaande evenementen worden niet door de Simca & Matra Sports Club georganiseerd, maar kunnen wellicht interessant zijn. Voor de juistheid van de opgenomen vermeldingen is de Simca & Matra Sports Club afhankelijk van de doorgegeven informatie en is daarvoor niet aansprakelijk. Verdere informatie is verkrijgbaar bij de betreffende organisatoren.
HARC Circuitdagen

Div. data - HARC-Circuitdagen. Onder de vlag van de HARC (Historische Auto Ren Club) kan je het gaspedaal weer intrappen op het Circuit van Zandvoort of op het Circuit van Assen. Speciaal voor niet-licentiehouders organiseert men dagen om vrij te rijden op deze bekende circuits, zonder wedstrijd-elementen.
Info: Tel.: 023-5280362, fax: 023-5283779, e-mail secretariaat@harc.nl , website www.harc.nl

Je kunt dit natuurlijk individueel doen, maar het is leuker om samen met een aantal clubgenoten deel te nemen. Of er samen naar te gaan kijken. Heb je plannen in die richting, meld dat dan even bij ons secretariaat, info@simcamatrasportsclub.nl , zodat wij dit kunnen coördineren.

Simca Automobiel Club Nederland

Net zoals de leden van onze zusterclub, de Simca Automobiel Club Nederland, welkom zijn bij onze evenementen, zo zijn onze leden welkom bij hun evenementen.

Info: via hun website: www.simcaclub.com , e-mail: secretaris@simcaclub.com , tel.: 040-2442515.

Beurzen

Binnenkort een nieuw en uitgebreid overzicht van de komende klassieker en automobilia beurzen.

Data onder voorbehoud van wijzigingen. Informeer bij de betreffende organisatoren en/of volg publicaties hierover op de desbetreffende websites.

 

 

© Copyright 2002-2013 Simca & Matra Sports Club, all rights reserved.
P.O. Box 4015; 2003 EA Haarlem; the Netherlands; www.simcamatrasportsclub.nl