CLUBEVENEMENTEN

Een terugblik per jaar

 
 

De foto's uit de verslagen zijn opnieuw in bewerking en worden daarna weer geplaatst.

 

Classic Club Race, Zolder (B)
9 oktober 2005
Gelijktijdig met onze Najaarsrit op 9 oktober werd ook de 16e Classic Club Race op het Circuit van Zolder (België) wordt gehouden. Helaas vielen de evenementen dus samen. Aan dit evenement op het Belgische circuit van Zolder deden zoals altijd verschillende klassiekerclubs mee. Onze zusterclub, de Simca Matra Talbot Club België, was daar ook weer van de partij. Je kon er races bekijken of er zelfs aan meedoen en er waren veel fraaie klassiekers te bewonderen. Ook waren er stands met onderdelen.

Najaarsrit
9 oktober 2005

Het kon nog net! Voordat het weer definitief om zou gaan slaan, konden we er in clubverband nog 1 keer met z'n allen met de clubauto's er op uit trekken. Reden we de afgelopen jaren al in het Oosten van het land, in Zuid-Limburg en in Noord-Brabant, dit keer wilden we een prachtig stukje Nederland in het Westen bekijken. Murena-rijders Riko Loos en zijn vriendin Reny van der Meer hadden een prachtige toertocht uitgezet, die ons (deels) door het groene hart van Nederland voerde. Prachtige Hollandse vergezichten, pittoreske boerderijen, plassen, molens en dijken. Mooier hebben we het in dit land echt niet!

Vanaf 11.30 uur kon er gestart worden vanuit Leimuiderbrug, aan de A4, net onder Schiphol, bij Mister Ed - Petit Restaurant. In de loop van de middag kwam iedereen na een rit van ca. 85 km druppelsgewijs aan in het schilderachtige dorpje Haarzuilens nabij Utrecht (inderdaad, bekend van het kasteel van -), bij Het Wapen van Haarzuylen. Het eindpunt van de toertocht leende zich prima voor een bezoekje aan het kasteel en de kasteeltuinen, gevolgd door een afsluitend diner.

Clubspecial Zandvoort 2
25 september 2005

Vorig jaar heeft Circuit Park Zandvoort het initiatief genomen om voor clubs gezamenlijk een dag op Zandvoort te organiseren, de Club Special. Inmiddels is gebleken dat dit een groot succes is. Aan de Club Special van afgelopen april deden 45 automerkenclubs mee met 900 auto's. De 2e editie van dit jaar, op zondag 25 september, kende een vergelijkbaar aantal deelnemers. De Simca & Matra Sports Club was natuurlijk ook weer van de partij.

Immers, het circuit van Zandvoort is de bakermat van de club. Hier reden de Simca's Rallye destijds als alleenheersers bij de toerwagens tot 1300 cc. En hier ontstond in 1980 het idee om rond deze bijzondere auto een club op te richten, de Talbot Simca Rallye Club. Na toevoeging van alle Matra's werd het in 1986 de Simca & Matra Sports Club.

Clubstand Simca & Matra Sports Club
Deze keer stond onze clubstand op een andere plaats: langs de Hunzerug. Komend vauit het tunneltje op de toegangsweg, buigt deze weg linksaf. Vlak voor de slagboom was onze stand (pal naast de Lamborghini Club), de tweede stand vanaf de voorkant. Een behoorlijk aantal clubauto's trok de nodige aandacht. Uiteraard was onze clubwinkel hier ook aanwezig. Omdat de Simca & Matra Sports Club in 2005 25 jaar bestaat, was er voor onze clubleden de hele dag gratis koffie/thee en koek!

Circuitrijden
In twee sessies gingen onze clubleden de baan op. De grootste groep koos voor de recreatieve groep, rijden zonder helm en met passagiers (het recreatief tempo was zelf te bepalen, dat was dus regelmatig knap hoog).
Een paar mensen kozen voor de sportieve groep: rijden met helm en zonder passagiers (in een nog sportiever tempo).

Verder deden een aantal clubleden mee aan een slalom op de voormalige Slipschool, voornamelijk uit de Simca Rallye sectie.

Wie dat wilde, kon dus een hele tijd sportief bezig zijn. Verder was er veel tijd om met elkaar te praten, auto's te bekijken, enz., enz. Altijd leuk, met gelijk geïnteresseerden onder elkaar. Nieuwe leden maakten kennis met oudere leden, een aantal is al lid vanaf het eerste jaar, 1980.

Simca-Matra-Talbot-Sunbeam-Meeting
11 september 2005

Na een aantal jaren vond de jaarlijkse, grote Simca Matra Talbot Sunbeam Meeting niet meer plaats op het terrein van het Midland Circuit in Lelystad. Door de afgenomen belangstelling voor het rijden op dit circuit, was dit geen logische locatie meer. We hebben een nieuwe locatie gezocht en een heel geschikte gevonden! De meeting vond nu voor het eerst plaats in Didam (ten oosten van Arnhem), bij Partycentrum Boszicht.
van 11.00 tot 16.00 uur.

Het was een clubbijeenkomst en een onderdelendag, die weer georganiseerd werd door de Simca & Matra Sports Club in samenwerking met de Simca Automobiel Club Nederland, met deelname van de Simca Matra Talbot Club Belgium. Er was alle tijd om elkaar te spreken en te snuffelen tussen de aangeboden onderdelen en documentatie.

Autoshow
Op het meeting-terrein werden de auto's per merk/type in showopstelling opgesteld, leuk voor de foto's!

Clubwinkels en onderdelenverkoop
Documentatie, miniatuurmodellen, boeken, oude clubbladen, "merk"-kleding, enz., het was allemaal te zien en te koop.
Onderdelen worden aangeboden door zowel bedrijven als particulieren, dit nog aangevuld met z.g. kofferbakverkoop.

Voorzieningen
Zowel buiten als binnen kon men terecht voor koffie en andere dranken, gebak, lunch, snacks, enz. Voor kinderen waren er diverse speelmogelijkheden.

Het weer?
Niet zulk mooi weer als de voorafgaande dag, maar toch werd het een aangenaam buitengebeuren. Binnen konden we terecht in een zaal die grensde aan het buitenterrein. Zo was er altijd "contact".

Een geslaagd evenement
Het is altijd leuk om met een groep gelijk geïnteresseerden bijeen te komen, elkaars auto's te bekijken, verhalen te horen en te vertellen. En natuurlijk ook om gezellig bij elkaar te zijn en elkaar weer eens te spreken. Wellicht ging je weer naar huis met b.v. een nieuw verworven onderdeel, boek, folder of miniatuur. Na afloop kan je dan terugdenken aan een geslaagd evenement. En al weer vooruit kijken naar het volgende evenement, dat op de kalender staat.

Murena Voorjaarsrit (ook voor andere liefhebbers!)
29 mei 2005

Voor de derde keer op rij mocht de Murena-sectie van onze club de traditionele Voorjaarsrit organiseren. Reden we 2 jaar geleden nog in de prachtige omgeving van Nijmegen en vorig jaar in het wonderschone Zuid-Limburg, dit jaar ging de tocht door het mooie Brabantse land.

Murena-rijders Frank en Regine van Veen uit Dongen hadden voor ons allen een prachtige route uitgezet door hun achtertuin (bij wijze van spreken dan…). De toer-/puzzeltocht leide ons van Gilze-Rijen naar Leende en voerde ons door een prachtig landschap.

Omdat het dit jaar precies 25 jaar geleden is dat de Matra Murena werd geïntroduceerd en daarnaast de Simca & Matra Sports Club dit jaar haar 25 jarig bestaan viert, stond er op het eindpunt iets bijzonders op het programma: zoveel mogelijk Matra Murena's verzamelen en dan in het bijzonder die van het type "S". Hier was het vestigen van een (officieus) wereldrecord zelfs het uitgangspunt. Met deelnemers die behalve uit Nederland ook uit België, Frankrijk en Duitsland kwamen, is dat nog gelukt ook!

Clubspecial Zandvoort 1
24 april 2005

Na de succesvolle première vorig jaar van dit nieuwe evenement (zie het verslag in de terugblik pagina) zijn er dit jaar maar liefst 2 van deze prachtevenementen, waarvan dit de eerste was.

Wederom was het een groot succes. Nog meer deelnemers, ook van onze club, wisten de weg naar het mooie Zandvoortse circuit tussen de duinen te vinden. We kijken nu al weer uit naar de volgende editie, op 25 september. Dit wordt voor onze club een extra speciale dag.....

Karten
19 maart 2005
De Simca Rallye-sectie organiseerde 's avonds een bijeenkomst op/bij de kartbaan "GO KART IN" in Dordrecht, waarbij de nodige rondjes laag bij de grond werden afgelegd. Ook was er gelegenheid om met miniatuur Simca's op een elektrische racebaan te rijden. Al met al een supergezellige avond.

Clubstand met Sunbeam op British Cars & Lifestyle
12-13 maart 2005

British CARS & Lifestyle is natuurlijk geen eigen clubevenement, maar door de jaarlijkse aanwezigheid met een mooie stand van onze Sunbeam-sectie is het toch een vast en gewaardeerd programma-onderdeel geworden. De beurs werd ook dit keer gehouden in het Autotron te Rosmalen.

Nieuwjaarsreceptie
8 januari 2005
Het nieuwe jaar werd ingeluid middels een gezellige samenkomst, waarbij wij weer zeer gastvrij werden onthaald door Peugeot Nederland in Breukelen, in de fraaie expositieruimte van Peugeot Experience.

 
 

 

© Copyright 2002-2012 Simca & Matra Sports Club, all rights reserved.
P.O. Box 4015; 2003 EA Haarlem; the Netherlands; www.simcamatrasportsclub.nl