CLUBEVENEMENTEN

Een terugblik per jaar

 






2006

Een groot aantal foto's uit dit overzicht is opnieuw in bewerking en worden daarna weer geplaatst.

 

Video-avond
zaterdag 25 november 2006

Het clubjaar 2006 werd wat clubevenementen betreft afgesloten met een gezellige avond waarin we deels in het donker zaten, om naar een aantal video's/dvd's kijken. We projecteerden de films (origineel fabrieksmateriaal over Simca, Matra en Talbot en eigen opnames over diverse clubevenementen) op een groot scherm met bijpassend geluid. Hiervoor is altijd grote belangstelling, dat bleek ook deze keer weer. De zaal was dan ook goed gevuld.

Tussen de films ging het licht aan en onststonden geanimeerde gesprekken, met daarbij een drankje, in de zaal of aan de bar. Ook de clubwinkel was aanwezig, waar Harm in de Betouw weer mensen gelukkig heeft kunnen maken met een boek, miniatuur, shirt of petje met merklogo, dvd of video.

Najaarsrit
Zondag 29 oktober 2006

Het kon nog net! Voordat het weer definitief om zou gaan slaan, konden we er in clubverband nog 1 keer met z'n allen met de clubauto's er op uit trekken. Reden we de afgelopen jaren al in het Oosten van het land, in Zuid-Limburg, in Noord-Brabant en in het Westen van ons land, ook dit keer konden we weer een prachtig stukje van Nederland, het fraaie Zeeland.

Zeeland heeft veel te bieden: Zee, strand, rust, fraaie vergezichten, natuur en prachtige steden en dorpen. Met daartussen mooie landweggetjes, die nog mooier werden met onze fraaie Simca's, Matra's, Talbots en Sunbeams.

De rit voerde ons van Goes naar de Grevelingendam, waar als afsluiting nog van een heerlijk 3 gangen diner genoten kon worden. Naast de deelnemers uit Nederland, mochten we dit keer ook 5 leden van onze Belgische zusterclub Simca Matra Talbot Club Belgium met hun fraaie auto's begroeten. Al met al een geslaagde dag met een fraaie rit.

Clubstand op Oldtimerbeurs Bleiswijk
Zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2006

Bij het zoeken naar een beurs om ons als club te presenteren, was de keus dit keer gevallen op de Oldtimerbeurs in Bleiswijk, die gehouden werd in het FloraHolland-veilingcomplex. We waren daar aanwezig met een eigen stand met diverse clubauto's. Op beide beursdagen was de bezetting een beetje anders, maar aanwezig waren:

- Matra Djet van Cor Opentij
- Matra Bagheera van Hans Van Lent
- Matra Murena van Berry van Loon
- Simca 1000 Rallye 3 van Gerard Ulenberg
- Matra Murena van Dirk Steenbergen
- Harm in de Betouw met een selectie uit de clubwinkel.

Het was een gezellige beurs, waar contacten konden worden gelegd met nieuwe mensen, waaronder mogelijke nieuwe clubleden. Het was ook leuk dat diverse clubleden onze stand met een bezoek kwamen vereren.

Simca - Matra - Talbot - Sunbeam Meeting
Nationaal Automobiel Museum
Raamsdonksveer
10 september 2006

Het was weer tijd voor de jaarlijkse, nationale Simca - Matra - Talbot -Sunbeam Meeting, die deze keer plaats vond bij het Nationaal Automobiel Museum in Raamsdonksveer.

Een bijzondere locatie deze keer, waar zowel op het gebied van Simca-Matra-Talbot alles te vinden wat ons boeit (dankzij de meeting natuurlijk), maar waar ook tegen gereduceerd tarief dit bijzonder mooie museum bezocht kon worden.

Het was een clubbijeenkomst en een onderdelendag ineen, die weer georganiseerd wrd door de Simca & Matra Sports Club in samenwerking met de Simca Automobiel Club Nederland. Er werd geen rit gereden, dus je er was volop tijd om elkaar te spreken, te snuffelen tussen de aangeboden onderdelen en documentatie en om het museum te bezoeken.

Autoshow
Het grootste gedeelte van het parkeerterrein van het museum werd voor onze clubauto's gereserveerd. Daar werden de auto's zoals altijd per merk/type in showopstelling opgesteld. Wel zo leuk voor de foto's! (Nieuwsgierig naar die foto's? Ze zullen binnenkort aan dit verslag worden toegevoegd.)

Clubwinkels en onderdelenverkoop
Uiteraard waren de clubwinkels aanwezig met hun specifieke clubartikelen: documentatie, miniatuurmodellen, boeken, oude clubbladen enz. Onderdelen worden aangeboden door zowel bedrijven als particulieren, aangevuld met de z.g. kofferbakverkoop.

Het Nationaal Automobiel Museum / de Louwman Collection wordt door de nationale en internationale vakpers geprezen en betiteld als één van de mooiste automobielcollecties ter wereld. De laatste jaren is het museum fors uitgebreid. Ruim tweehonderd antieke en klassieke automobielen staan er overzichtelijk gepresenteerd. De collectie omvat niet alleen de mooiste en meest bijzondere automobielen, maar ook motorfietsen, brommers, fietsen en zelfs vliegtuigen. Omdat de collectie steeds weer wordt uitgebreid en vernieuwd zijn er ook iedere keer weer nieuwe dingen te zien. Zo is er nu ook een Talbot Lago te bewonderen!

Maar ook de Cadillac van Elvis Presley en de Humber Pullman van Winston Churchill. De Aston Martin DB5 van geheim agent 007 en de De Soto taxi uit The Godfather. De Formule 3 Toyota van Jan Lammers en de Suzuki motorfietsen van Wil Hartog en Herman Brood. En de Kreidler van Jan de Vries, maar ook de Sunbeam van Montgomery.
Uniek is de wijze waarop de collectie getoond wordt. Er is een historisch plein, met oude gevels en het originele hekwerk van de Amsterdamse fabriek Trompenburg, waar de Spyker automobielen werden geproduceerd. Je loopt langs verlichte 'vitrines' waarin antieke auto's getoond worden in geheel originele staat. In andere etalages tref je modelauto's, bekers en trofeeën, kunstwerken en allerlei accessoires. In de filmzaal worden films vertoond van autoraces uit vervlogen tijden. Kortom: zeer de moeite waard!

Clubspecial Zandvoort 2
16 juli 2006

Een zonovergoten dag was het op Circuitpark Zandvoort, waar de tweede Club Special van dit jaar plaatsvond. Ondanks de vakantietijd was de belangstelling groot, met veel clubs en in totaal zo'n 720 auto's. Er was wel een nadeel aan dit prachtige weer: Het waren niet alleen autoliefhebbers die Zandvoort opzochten, zodat de bereikbaarheid van het circuit voor sommigen wat problematisch was. Van de Simca & Matra Sports Club verschenen deze keer 4 Simca 1000 Rallye's en 6 Matra Murena's op de clubstand en op de baan. Zoals van tevoren al bekend was, stond er vanwege de vakantietijd deze keer geen clubwinkel en club-koffie-corner. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het was weer genieten om je auto de sporen te kunnen geven en - bijvoorbeeld - een Mini amechtig achter je aan te zien rijden!!

Voorjaarsrit
25 juni 2006

Op zondagmiddag 25 juni 2006 aanstaande was het weer zover, we hadden opnieuw de mogelijkheid om in clubverband een toertocht, tevens puzzelrit, te gaan maken. Deze keer gebeurde dat op 4 meter onder de zeespiegel en af toe ruim daarboven, op Deltaplanhoogte.
De traditionele Voorjaarsrit van de Simca & Matra Sports Club vond dit jaar namelijk plaats in Flevoland, een provincie met een gevarieerder landschap dan je in eerste instantie zou verwachten. Tijdens de rit werden we verrast door de prachtige omgeving en maakten we van de gelegenheid gebruik weer eens gezellig bij te praten met onze medeclubleden.

Bij de ontvangst bij Hai Yan Palace in het plaatsje Swifterbant was er voor de deelnemers koffie (of thee) met appelgebak, een gedetailleerd routeboekje. Vanaf 1 uur werd er gestart, met uiteraard tussenpozes tussen de deelnemers. Toch kwamen zij elkaar onderweg een aantal keren tegen. Soms om even een hapje te eten, soms ook omdat de route soms meermaals gebruik maakte van hetzelfde stukje weg, maar dan in omgekeerde richting. Wat zowel voor gezellige momenten als hier en daar voor wat verwarring zorgde. "Zitten wel goed? Of zijn we toch ergens verkeerd gereden?" Ook moest tijdens de rit nog een "puzzel" worden opgelost. Wat toch niet voor iedereen even makkelijk was.

Het eindpunt van de rit was bij Restaurant De Fazant, in Biddinghuizen, waar de eerste deelnemers vanaf een uur of 3 binnendruppelden. Na afloop van de rit, toen iedereen weer binnen was en de uitslagen waren ingeleverd en nagekeken, werden de beste 3 equipes in het zonnetje gezet en onder applaus geëerd met een bescheiden prijsje.

8e Internationale Simca-Matra-Talbot Meeting in Tsjechië
25-28 mei 2006

Voor de achtste keer een Internationale Simca-Matra-Talbot Meeting! Om de twee jaar wordt dit grote evenement gehouden. Deelnemers uit heel Europa en zelfs daarbuiten komen naar deze meetingen toe. Dit keer viel de eer aan gastland Tsjechië, om dit grootse spektakel te mogen organiseren. Het was voor velen een eind rijden, maar toch waren ruim 200 Simca's, Matra's en Talbots op het evenemententerrein te vinden.

Evenals bij alle voorgaande Internationale Meetings was ook deze keer weer een behoorlijk grote groep enthousiasten uit Nederland aanwezig. Zij hebben genoten van een heel goede sfeer, prachtige auto's, een schitterende omgeving en veel kilometers rijplezier.

Over twee jaar zal de Internationale Meeting in Spanje worden gehouden.

Clubspecial Zandvoort 1
23 april 2006

De Clubspecial op het Circuit in de Zandvoortse duinen gaat zijn derde jaar in. Na de voorgaande succesvolle evenementen, waarbij klassiekerliefhebbers via hun club met hun liefhebbersauto op het circuit kunnen rijden, zijn wij daar ook dit jaar weer aanwezig.

Steeds meer clubs doen aan dit evenement mee, waardoor het een vast evenement voor liefhebbers van sportieve klassiekers is geworden.

Namens onze club waren een groot aantal clubleden met hun auto's verzameld op en rond het circuit. Deelnemers bij de clubkraam en clubwinkel, bezoekers (zij die wel wilden komen kijken, maar niet het circuit op wilden) hadden hun auto net buiten het circuit geparkeerd. Bij elkaar gingen weer 17 clubauto's de baan op.

Wil je de sfeer van deze dag terugzien, kijk dan op http://www.autofotos.nl/2006/M0603_ClubSpec060423/index.htm

Op 16 juli is er weer een Club Special, zie een stukje lager op deze pagina. Een nieuwe kans om te genieten op en langs het circuit.

Praatmiddag Matra Djet en M530
25 maart 2006

Voorafgaand aan de Nachtrit werd een praatmiddag voor de Djet/M530 sectie gehouden.
Dit gebeurde op dezelfde locatie, 'Het Wapen van Assendelft'.

Mensen die nog niet zo lang lid zijn van onze club, maakten kennis met mensen die al langer, soms zelfs heel veel langer lid zijn. Ervaringen werden uitgewisseld. Foto's van auto's en restauratieprojecten werden bekeken. Folders en andere documentatie kwam op tafel. Hulp werd gevraagd en aangeboden. De zoektocht naar bepaalde onderdelen kwam ineens tot een goed einde. Gezelligheid vierde hoogtij. Kortom, alles wat een praatmiddag tot een succes kan maken, was aanwezig.

Dit is daarom zeker voor herhaling vatbaar.

Nachtrit
25 maart 2006

Voor de talloze liefhebbers was hij er weer: de unieke SMSC-Nachtrit. Voor degenen die nog nooit deelnamen: trefwoorden voor de Nachtrit zijn: sfeer, gezelligheid, niet te moeilijk (maar ook weer niet te makkelijk) en heel erg donker.

Deze keer was 'Het Wapen van Assendelft', een gezellig restaurant in (inderdaad) Assendelft, zowel de start- als de finishplaats van de rit. Iedereen werd ontvangen met koffie en koek. Al snel was iedereen in geanimeerd gesprek. Maar toen de routebeschrijvingen werden uitgereikt, met nog een korte toelichting van Cor en Marian, gingen de eerste equipes vanaf 19.45 uur van start.

In het begin was het nog licht, de zon scheen zelfs nog. Maar het werd al snel donkerder, waardoor de wereld er toch opeens anders uit ging zien. Er waren momenten, dat je opeens andere clubauto's tegen kwam. Wie reed er verkeerd? Of was het toch goed en liep de route zo? Soms wel, maar soms ook niet. Soms werd er aardig gedwaald en gepuzzeld. En dan waren er onderweg ook nog vragen, waar je het antwoord op moest zien te vinden.

De geschatte duur van de rit was 3 uur, maar even na middernacht kwamen de laatste deelnemers weer terug. Niet iedereen had de route foutloos kunnen rijden. Niet op alle vragen was het goede antwoord gevonden.NIet iedereen had de hele route zelfs kunnen volbrengen. Zij vroegen zich af, hoe het toch mogelijk was, dat het anderen wel was gelukt. Als afronding volgde de prijsuitreiking. De gesprekken gingen nog een tijdje gezellig verder, waarna de een na de ander weer huiswaarts keerde.

Clubstand met Sunbeam op British Cars & Lifestyle
11-12 maart 2006

De British CARS & Lifestyle beurs is natuurlijk geen eigen clubevenement, maar ook dit jaar was onze Sunbeam-sectie weer met een mooie clubstand aanwezig in het Autotron te Rosmalen.

Winterbijeenkomst
11 februari 2006

De eerste bijeenkomst van dit jaar was voor ons een nieuw evenement. De Winterbijeenkomst is in de plaats gekomen van de Nieuwjaarsreceptie, zoals we die jaren hebben gekend. De laatste keren trok deze echter van onze kant steeds minder bezoekers. Door het samengaan met de klassieke Peugeotclubs raakte het eigen Simca-Matra-Talbot-karakter voor velen steeds meer verloren. De Winterbijeenkomst bracht dit gevoel weer helemaal terug, het is weer helemaal een eigen evenement van de Simca & Matra Sports Club en de Simca Automobiel Club Nederland geworden. We konden wel gebruik blijven maken van het fraaie gebouw van Peugeot Experience in Breukelen, waar we met dank aan Peugeot Nederland een zeer gastvrij onthaal vonden, met weer een heel eigen programma.

Zo konden we in de aparte filmruimte op een groot scherm genieten van inmiddels historische beelden:
- Een reportage van de 2e Internationale Meeting in Heijst op den Berg (België) in 1994.
- Een officiële documentaire van Chrysler France liet ons genieten van prachtige beelden. Een zeer groot aantal Simca 1000 Rallye's boden veel spektal binnen het Simca Racing Team. Mooie beelden van snelle Simca CG's in rallies en bergklims. Snelle Chrysler Sport-Proto's. En de prachtige overwinning van Matra tijdens de 24 uur van Le Mans in 1973.

In de zaal hiernaast was een heuse markt ingericht. Kramen waren binnen niet nodig, maar op een groot aantal tafels was van alles te vinden: Boeken, folders, miniatuurauto's, kleding, onderdelen, noem maar op. Er was genoeg te snuffelen en veel ging aan het einde van de dag met een nieuwe en gelukkige eigenaar mee naar huis.

In de koffie-corner kon wat genuttigd worden, want van al het praten krijg je wel dorst. Ook een klein snel hapje gaat er dan wel in. Van daaruit was er ook een mooi overzicht op de show-ruimte, waar het hele huidige Peugeot gamma stond uitgestald, met hier en daar een klassieker. Leuk om ook even te bekijken.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het ontmoeten van veel clubgenoten. Er werden dan ook heel veel geanimeerde gesprekken gevoerd. Al met al hebben we genoten van een zeer geslaagde eerste Winterbijeenkomst.

 




 

 

© Copyright 2002-2012 Simca & Matra Sports Club, all rights reserved.
P.O. Box 4015; 2003 EA Haarlem; the Netherlands; www.simcamatrasportsclub.nl